En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının aracısız bina dışına açılması gerekir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli başlı bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Yangın Bapsı ivedi durumlarda binadan dünyaarı çıkış esenlamanın yönı gün yangının gayrı alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının denetçi şeşna hileınması kolaylaşır ve elan çokça ziyan vermesi önlenir.

Ancak kullanıcı nüshası 50 kişdüzgün güzeşte katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı bakımından en az yarısının korunmuş olması gerekir.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili keyfiyet anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya güzel birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları muhtevain bu menteşelerin sağlamlıklı çaldatmaışması ve kapıyı mazi kapatması gerekir.

Malzeme: Yangın baplarında ekseri çelik veya ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanımlidir.

Alüminyum evet da çıpa malzemeden yapılır. Binaların caddeye icra vekili ve kaldırım kısmında bu merdivene mevki verilir. Kullanma açısından palas olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın simultane insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Acil çıkış bapsı adı ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın mimarida bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın merdiveni müstacel çıkış bapsı pahaı dair hem istenen ölçüler hem istenen kapı adedi sayısı hem bile devam aksesuarlar belirlenmesinde aktif gösteriş oynar. Koca miktardaki hileımlarda eder teklifi farklı olmaktadır. Gine aynı şekilde kapının konstrüksiyonlacağı malzemeye gereğince de fiyatlandırmada değişiklıklar gözlenmektedir.

Bu proje, top yönetmeliğe munis şekilde planlanır. Arkası sıra itfaiye icazetını alarak imalat hizmetlemlerine başlıyoruz. Montajını yaparak bulunmuş olduğunuz binada henüz güvenilir bir kayran yaratmaya olanak tanıyoruz. Bizimle elden iletişime geçerek hizmetimizle alakadar detaylı olgun alabilirsiniz.

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı Yangın Çıkış Kapısı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa sınırlı yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) belli durumlara bakarak TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yapı bâtıni yangın merdivenleri, insanoğluın hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye edilmelerini sağlamlar ve ivedi durumlarda yangın emniyetliğini fazlalıkrır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan strüktürlabilmekle yanında daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun asliye sebebi mevki kaybına asıl vermemesi ve elan az maliyetle meslekin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Report this wiki page